T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi

İdari ve Mali İşler Müdürü

Güncelleme Tarihi: 03/09/2020

İdari ve Mali İşler Müdürü

Özkan GÜNDÜZ

2001 yılında Diyarbakır 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi Anestezi bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Anestezi Ön Lisans Programından, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden, 2016 yılında Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden ve 2017 yılında Atatürk Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünden lisans derecesiyle mezun oldu. Yüksek lisansını 2019 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi alanında tamamladı. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

2009 yılında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Travma Ressüsitasyon Kursuna ve 2010 yılında ileri Yaşam Desteği Kursuna, aynı yıl Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) eğitimine katıldı. 2012 yılında İngiltere’nin Londra kentinde, 2016 yılında ise İngiltere’nin Birmingham kentinde İngilizce dil eğitimi aldı. 2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya ilinde düzenlenen verimlilik yerinde değerlendirme gözlemcisi eğitimine katıldı. Aynı yıl Van’da düzenlenen HIMSS EMRAM Dijital Hastane eğitimine katıldı. 2019 yılında Antalya’da düzenlenen 13. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresine katıldı.

2014 yılında Başbakanlık tarafından Pakistan’ın Pencap eyaletinde inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından 2 ay süreyle görevlendirilerek, burada tıbbi cihaz kullanımı, tıbbi hizmetlerin sunumu ve hastalara yaklaşım konularında İngilizce eğitim ve sunumlar gerçekleştirdi. 2017 yılından beri Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen verimlilik yerinde değerlendirme gözlemcisi olarak hastane değerlendirmelerine katılmaktadır.

2002 yılında Diyarbakır Devlet Hastanesinde Anestezi Teknisyeni olarak göreve başladı. 2004 yılında 4924 sayılı kanun kapsamında Bingöl Genç Devlet Hastanesine atandı. Acil Servis Sorumluluğu başta olmak üzere çeşitli komitelerde görev alarak, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli eğitim, görevlendirme ve organizasyonlara katıldı. 2017 yılında 6.seviye dijital hastane çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye istinaden Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 2014 yılında Genç Devlet Hastanesinde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü atandı ve 2020 yılına kadar bu görevi sürdürdü. İyi derecede İngilizce bilmekte olup orta düzeyde Urduca dil bilgisine sahiptir.

İLMİ, MESLEKİ VE AKADEMİK ÇALIŞMALAR

1.Kamu Hastanelerinin Verimliliğinin Yerinde Değerlendirilmesi ve Sağlık Hizmetleri Sunumuna Etkileri (Makale)

2.Dünyada ve Türkiye’de Hastanelerin Verimliliğini İnceleyen Çalışmalar (Makale)

3.Veri Zarflama Analizi Yöntemi ile Verimlilik Ölçümü (Makale)